Zelf kunstgras leggen,

stappenplan:

1. Zorg voor een stevige, goed gedraineerde en egale ondergrond. Voor het beste resultaat adviseren wij een chape.

2. Voordat je het kunstgras gaat uitrollen, is het belangrijk om kijkrichting in acht te nemen. Kunstgras is namelijk voorzien van een vleug. Het mooiste effect krijg je wanneer je vanaf je terras of uit je raam in de vleug kijkt. Houdt hier rekening mee wanneer je alle banen naast elkaar legt.

3. Rol nu het kunstgras uit over de langste zijden, zo voorkom je dat er onnodig veel naden ontstaan. Laat het kunstgras iets over de rand heenlopen, zodat je het eenvoudig op maat kunt snijden. Laat tussen de verschillende delen een kier open van 2 tot 4 mm. Op deze manier kan het gras altijd nog een beetje werken.

4. Voor het verbinden van de delen gras gebruiken we lijmband. Sla hiervoor het kunstgras terug om het band eronder te plaatsen. Zorg dat het tapijt aan de onderkant schoon is zodat het goed plakt en het kunstgras niet meer kan loslaten. Druk alle naden goed aan als het kunstgras eenmaal ligt. Snijd het gras bij daar waar nog niet netjes bij de randen is.

5. Indien het type kunstgras het voorschrijft, zul je de mat nu moeten voorzien van instrooizand. Dit zorgt ervoor dat de vezels automatisch weer opveren en de mat gewicht krijgt. Gebruik de aanbevolen hoeveelheid voor een optimaal resultaat en veeg het tegen de vleug in met een middelharde bezem. Je kunt hierna het kunstgras gazon in gebruik gaan nemen.

Neem met ons
contact op

Adres:
Herlaarhof 1
1980 Eppegem

Aanvragen login ondermening
Klik hier

©2022 Artgrass. Alle rechten voorbehouden. - Webontwikkeling Siteffect
Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping